Naamgeving Lionsclub Westerbork "Börck Overessinghe"

Lionsclub Westerbork "Bórck Overessinghe" is opgericht op 3 september 1998 en gecharterd op 31 oktober 1998. Haar werkgebied ligt in (delen van) de huidige gemeentes Middenveld en Coevorden, in het bijzonder de plaatsen Beilen, Westerbork, Orvelte, Zweeloo, Oosterhesselen en Sleen.

De naam verwijst naar de historische banden met deze plaatsen, de verbondenheid met de landbouw en daarmee de bronnen van activiteiten. Door juist voor de toevoeging "Börck Overessinghe" te kiezen, wordt benadrukt dat het huidige woon- en veelal ook werkgebied van de Lionsleden in het op natuurlijke wijze verbonden gebied Midden-Drenthe ligt. De aanduiding "Börck" is een afkorting van Westerbork en wordt door Drenten gewoonlijk gehanteerd. De toevoeging "Overessinghe" geeft aan de het werkgebied van de Lionsclub zich 'over de essen' van Westerbork uitstrekt naar Beilen, Orvelte, Zweeloo, Oosterhesselen en Sleen. Voor de schrijfwijze is gekozen voor een oude vorm.

omgeving2 Heide Westerbork